Ahoj, dnes jsem si trochu hrál s Google maps a napadlo mě si udělat nějakou statistiku mých cestovatelských rekordů z geografického pohledu: Nejzápadnější místo: Liverpool, UKNejvýchodnější místo: Okinawa, JaponskoNejjižnější místo: Sentosa Island, SingapurNejsevernější místo: poloostrov Hel, PolskoNejvyšší místo: hora Tochal, Írán, 3933 m.n.m.Nejvzdálenější místo od ČR: oblast Anda, Bohol, Filipíny, 10 600 kmJaké jsou vaše rekordy?Klidně přidejte i nějaké další kategorie. .

Vaše geografické rekordy při cestování

Založil ve fóru Co se nevešlo

Možná jsem stará škola, ale Evropu (a další kontinenty) mám jen v papírové verzi.
Jedná se o cesty autem, autobusem, vlakem, cyklo, občas nějaké ferry.

country-roads-europe.jpg

5 Citovat

Nejzápadnější místo: San Francisco, USA

Nejvýchodnější místo: Sapporo, Japonsko

Nejjižnější místo: Mauricius

Nejsevernější místo: Trondheim, Norsko

Nejnizsi misto: Mrtve more

Nejvyssi misto: Pico de Mulhacen, Spanelsko, 3479 m.n.m.

1 Citovat

Pridám aj ja sem svoje autistické rekordy, ktoré sú vlastne veľmi slabé a mám čo doháňať viacerými smermi:

Západ: La Push, WA, USA

Východ: Soul, Južná Kórea

Juh: Ushuaia, Argentína

Sever: Helsinki, Fínsko

Najvyššie miesto: Shymbulak, KZ - cca 3200m n m

Update: najnižšie miesto - Baku, AZ - minus 28m

1 Citovat

Tonic, Baku je -28 m.n.m., tak nebuď skromný s tím nejnižším místem 😀

0 Citovat

Diky, to by ma ani nenapadlo:D

0 Citovat

V roku 1987 som sa na Kremenci  stojac ľavou nohou v Poľsku a pravou nohou v ČSSR vyšťal na Sovietsky zväz.

14 Citovat

Tak ked pridal tonic pridam aj ja :)

Západ: Kauai, Havaj, USA

Východ: Taupo, Nový Zéland

Juh: Slope Point, Nový Zéland

Sever: niekde na severe Islandu

Najvyššie miesto: Khardungla Pass, India - 5360mnm

Najnižšie miesto - Mŕtve More, Izrael - minus 430mnm

1 Citovat

Tak já nim moc:
sever Oslo
jih La Paz 
západ Death Valley
východ Tokyo

nejnižší místo Death Valley 86 metrů pod úrovní moře
nejvyšší nadmořská výška Isla del Sol na ostrově Titicaca cca 4050 metrů nad úrovní moře

1 Citovat

Zajímavé, že jsi dosáhl své nejvyšší nadmořské výšky zrovna na ostrůvku na jezeře Titicaca.

Možná jsi byl i na Altiplanu v Bolívii a Peru ještě výš. Záleží, jak jsi tam přijel/odjel.

0 Citovat

Tak koukám, že žiju celou dobu v bludu :). Jel sem busem z La Pazu do Copacabany. A bus se dostane až do výšky 4257 mnm. Takže to je můj rekord. Zpátky sem jel stejnou cestou.

A ještě zajímavost nejvyšší položené letiště kde sem přistál a odlétal (oboje jako pasažér) je El Alto v Bolívi 4061 mnm.

0 Citovat

J0x napsal(a):

Nejzápadnější: Washington D.C.

nejjižnější: Singapur

nejvýchodnější: Iózan (Hokkaidó)

nejsevernější: letiště Helsinki - Vantaa (jen přestup), jinak Tallinn

nejdál od domova: Singapur

Mozna, ze na nejjižnější a nejdál od domova uz bude spis aspirovat Jakarta (Batavia) z cestopisu, pokud se nepletu ...

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Nejzápadnější: Velikonoční ostrov (Chile)

Nejjižnější: Mys dobré naděje (JAR)

Nejvýchodnější: Hakodate (Japonsko)

Nejsevernější: Špicberky (Norsko)

Nejnižiší: Mrtvé moře

Nejvyšší: Pachatata na ostrově Amantaní na jezeře Titicaca (4063 m n. m.)

Se zájmem jsem se na cestovatelském blogísku začetl do travel reportu "Pálení mílí v Káthmándú".

Doufal jsem, že posuneš svůj nejvýše dosažený bod Pachatata (4063 m.n.m.) nebo La Raya (4338 m.n.m.) aspoň k základnímu táboru (5364 m.n.m.) pod Mount Everestem, ale jak vidno, tak ses věnoval pouze kulturně-poznávacímu pobytu v Káthmándú a blízkém okolí.

Znamená to tedy, že se do Nepálu pokořit dosavadní výškový rekord opět navrátíš nebo to zkusíš na nějakém jiném kontinentu?

0 Citovat

A proč bych měl chtít překonávat svůj výškový rekord? Nejsem žádný vášnivý horolezec :-D

1 Citovat

Nejvyšší výšlap byl na kopec Chucarero v Bolívii, došel jsem ze Sajamy (cca 4200 m) do nějakých 5100 m.

A počítám, že to už po svých nepřekonám 😂

0 Citovat

nejvychodnejsi...Sorong-zapadni Papua

nejzapadnejsi ...Tuxtla Gutiérrez-Mexiko

nejsevernejsi....Rujana-Nemecko

nejjiznejsi...Ende-Flores-Indonesie

nejvyssi vrchol.....Taquile....Titicaca...3925mnm...Peru

0 Citovat

Pokud bylo nejzápadnějším městem Tuxtla Gutiérrez, tak byl výlet zaměřen zřejmě na Chiapas, možná Tabasco, Campeche, Yucatán a Quintana Roo, možná i na další země sousedící s Mexikem. A směrem na Mexico City už jste nejeli.

Dále pohledem na mapu i po konzultaci s Wiki bude tvůj nejvyšší bod možná i oním nejjižnějším:

Ende-Flores-Indonesie ... 8°50′S

Taquile-Titicaca-Peru ... 15°46′S

0